Meer online visibiliteit met Google Business Profile

< Overzicht

Ben jij op zoek naar een snelle manier om meer online visibiliteit voor jouw bedrijf te winnen? Google Business Profile biedt jou dé quickfix waarnaar jij op zoek bent. Voorheen ook bekend als Google My Business. Snel, gratis en het levert meteen resultaat. Wat is Google Business Profile nu precies en hoe kan je het inzetten om beter te scoren? Dit zijn alle key points die jij moet weten!

Wat is het precies?

Google is everyone’s friend wanneer iemand iets wil opzoeken. Dat weet Google, en daarom optimaliseren zij graag de manieren waarop dat kan. Insert Google Business Profile, een community listing waarop ieder bedrijf - groot of klein - te vinden is met de hulp van een eigen profiel. Wist jij dat maar liefst 80% van de traffic die naar een bedrijfswebsite doorklikt, passeert langs het Google bedrijfsprofiel? En krijg je ook jouw eigen pinpoint op Google Maps die laat weten aan potentiële klanten waar ze moeten zijn om jouw product of dienst aan te kopen.

Prepare your account

Beter scoren doe je door jouw profiel volledig te optimaliseren. Maak jouw bedrijfsprofiel aan via de website en vul alle info aan. In welke sector ben je actief? Wat is jouw website? Op welk telefoonnummer kunnen klanten jou contacteren? Wat zijn de openingsuren? Hoe meer zaken je kunt aangeven, hoe duidelijker het voor Google wordt wanneer jouw bedrijf relevant is bij een zoekopdracht. Op jouw profiel kan je dezelfde content van jouw Instagram of Facebookpagina delen! Door relevante info te delen kom je steeds hoger te staan in de rankings. Zo komt jouw bedrijf in de spotlights te staan in de zoekresultaten!

3 belangrijke voordelen

Build trust
Niets wekt meer argwaan dan een bedrijf opzoeken en bijna geen relevante informatie krijgen. Bestaat dit bedrijf wel echt? Door up-to-date informatie over jouw bedrijf te geven wek je vertrouwen. Zorg dus dat jouw openingsuren accuraat zijn, vergeet niet je locatie door te geven bij een eventuele verhuis en geef manieren om je te contacteren zoals bijvoorbeeld een telefoonnummer. Door regelmatig foto’s en content te posten toon je aan dat je nog steeds actief én relevant bent. Perfect!
Analyseer de data
We leven in een data-driven tijdperk. Ook in de marketing van jouw bedrijf spelen cijfers een grote rol. Google maakt het ons gelukkig weer eens gemakkelijk door alle gegevens die verzameld kunnen worden aan jou te laten zien! Lucky us. Belangrijke punten om eens onder de loep te nemen en daarop eventueel jouw strategie aan te passen:
  • De zoekwoorden die klanten gebruiken om jouw bedrijf te vinden
  • Vonden de klanten je via Google Maps of Google Search?
  • De acties die ondernomen worden op jouw listing
  • Performance van jouw foto’s in vergelijking met andere profielen in dezelfde categorie
  • CTR (Click Through Rate): het aantal mensen dat klikt op de advertentie ten opzichte van het aantal mensen die de advertentie heeft gezien
Engage your customers
Google Business Profile is een op klanten gebaseerd online platform die het voor klanten makkelijker maakt om uitgerekend jouw bedrijf te vinden? Google juigt dan ook user-generated content toe. Denk maar aan reviews, Q&As, foto’s, … Een uitstekende kans om vragen van jouw klanten te beantwoorden en te betrekken binnen jouw bedrijf. Ook is er de mogelijkheid om rechtstreeks aanbiedingen aan te bieden aan een klant.

Conclusie

Google Business Profile is de go-to die ervoor zorgt dat jouw bedrijf de visibiliteit krijgt die het verdient. The best part? Het volledige online portaal is helemaal gratis! Digitale marketeers zetten dus maar al te graag in op dit platform, en terecht! Want zeg nu zélf bestaat een bedrijf eigenlijk wel als het niet op Google Business Profile te vinden is? Menig Google zoekers zouden hoogstwaarschijnlijk zeggen van niet!

Wil je jouw Google Business Profile meteen goed aanpakken? Dat kan met 1 van onze trouwe hippo’s aan je zij! Boek een belafspraak en wij laten je binnen de kortste keren online knallen!
Tags
#socialhippo, #googlemybusiness, #googlebusinessprofile, #onlinevisibiliteit, #seo, #google, #googlevoorjouwbedrijf, #digitalmarketing, #bedrijfsprofiel, #boostjouwbedrijf, #socialmedia